Helppo ja herkullinen omenapiirakka



Omenoita tuli oman pihan puista tänä syksynä niin paljon, että niitä on lahjoitettu tuttaville, ja niistä on kokeiltu jos jonkinmoista reseptiä. Tässä vielä yksi kokeiltu resepti aavistuksen muokattuna. Alkuperäisen reseptin löysin täältä.


Omenapiirakka

200 g   margariinia (laktoositon tai tavallinen)
1,5 dl   sokeria
3 dl   vehnäjauhoja
1   kananmuna
0,75 dl   maitoa (laktoositon tai tavallinen)
1 tl   leivinjauhetta
1 tl   vaniljasokeria 
2-3   omenaa

   kanelia ja sokeria


Sekoita sula rasva ja sokeri. Lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen.
Ota muutama lusikallinen taikinaa sivuun (tästä tulee myöhemmin piirakan murukuorrutus).

Lisää loppuun taikinaan kananmuna, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn piirakkavuokaan ja levitä päälle ohueksi leikatut omenalohkot.

Murustele piirakan pintaan aiemmin sivuun jätetty taikina sekä hieman sokeria ja kanelia. 
Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 30 minuuttia, tai kunnes piirakka on kypsä.


Tarjoile piirakka lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.