Mustikkarahkakakku


Mustikat maistuvat keväälläkin, miksei vaikka tulevana äitienpäivänä.

Mustikkarahkakakku (ø 24 cm)

Keksipohja:
175 g   kaurakeksejä tai digestiveä (gluteeniton tai tavallinen)
75 g   margariinia


Pingota irtopohjavuoan (n. ø24 cm) pohjalle leivinpaperi ja aseta reunoille reunanauha tai kaksinkertaiset, leivinpaperista leikatut suikaleet.

Hienonna keksit. Sulata margariini ja sekoita joukkoon keksinmurut. Painele seos melko tiiviisti vuoan pohjalle.


Täyte:
5   liivatelehteä
2 dl   vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
360 g   mustikkarahkaa
1,5 dl   mustikkakeittoa
0,5 dl   sokeria
2 rkl   sitruunamehua
   mustikoita


Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Yhdistä keskenään rahka, marjakeitto ja sokeri.

Sulata liivatteet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Lisää liivateseos rahkaseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Lisää viimeisenä joukkoon vaniljakastikevaahto (sekä mustikat) ja sekoita tasaiseksi.

Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli mutta vähintään 5 tuntia.


Kiille:
2 dl   mustikkakeittoa
1 dl   hyytelösokeria


Siivilöi halutessasi mustikkakeitosta siemenet. Kuumenna kiehuvaksi yhdessä hyytelösokerin kanssa. Anna jäähtyä n. 3 min. Jos pinnalla on vaahtoa, kuori se lusikalla pois. Lusikoi hyytyneen tortun päälle. Nosta jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi.