Äitienpäivän lime-valkosuklaa -juustokakku


Omalle äidilleni tein äitienpäivänä juustokakun. Kiitos äiti että olet olemassa!

Hyvää Äitienpäivää!


Suklaa-vanilja juustokakku brownies-pohjalla (ø25cm vuokaan)


Suklaa brownies (20x20cm vuoka)
140 g   margariinia
250 g   sokeria
0,5 tl   vanilliinisokeria
65 g   tummaa kaakaojauhetta
2   kananmunaa
65 g   vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta


Mittaa margariini, sokerit ja kaakaojauhe kuumuutta kestävään kulhoon, ja sulata vesihauteella (tai mikrossa) vähän väliä sekoittaen, kunnes aineet ovat sulaneet ja seos tuntuu sormella koskettaen kuumalta. Anna jäähtyä hieman.

Lisää jäähtyneeseen seokseen kananmunat raivoisasti (tätä sanaa käytettiin alkuperäisessäkin reseptissä : ) ) sekoittaen. Lisää vehnäjauhot ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Vatkaa ”raivoisasti” vielä noin 40 kierrosta, ja kaada taikina sitten foliolla vuorattuun vuokaan.

Paista n. 160°C uunin alaosassa 20-25 minuuttia. Browniet ovat valmiita, kun levyyn pistettyyn hammastikkuun ei juurikaan enää tartu taikinaa.

Anna jäähtyä.

Täyte:
3   limen raastettu kuori
4   liivatelehteä
2 rkl   sitruunamehua
310 g   valkosuklaata
330 g   mascarpone-juustoa (laktoositonta tai tavallista)
0,7 dl   sokeria
1,5 tl   vanilliinisokeria
3   kananmunaa
3 dl   kuohukermaa (laktoositonta tai tavallista)
   (elintarvikeväriä)


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja sulata suklaa varovasti mikrossa..

Vatkaa kuohukerma vanilliinisokerin kanssa vaahdoksi. Erottele kananmunien keltuaiset ja sekoita ne mascarponen ja hieman jäähtyneen suklaasulan kanssa. Pese limetit hyvin ja raasta niiden kuori mascarpone-suklaa seokseen. Lisää halutessasi hieman elintarvikeväriä. Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi.

Purista pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuitilkkaan. Sekoita liivateseos mascarpone-suklaa-seokseen ja lisää joukkoon kerma- sekä valkuaisvaahto varovasti käännellen .

Levitä seos täysin jäähtyneen brownies-pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa useampi tunti, mielellään seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla.