Suussa sulavat suklaamuffinit

Aprillipäivän kunniaksi olisin halunnut hieman jekuttaa blogin lukijoita, mutta en sitten keksinytkään mitään hyvää aprillipilaa. Siksipä lisäänkin nyt reseptin maittavista (siis ihan oikeasti) suklaamuffineista, olkaapa hyvät!


Suklaamuffinit (12 kpl isoja muffineita)
150 g   margariinia
1,5 dl   sokeria
2   kananmunaa
3,5 dl   vehnäjauhoja
2 tl   leivinjauhetta
2,5 rkl   tummaa kaakaojauhetta
1,5 dl   maitoa
n. 80 g   rouhittua tummaa suklaata


Vatkaa hieman pehmitetty margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää yksi kananmuna kerrallaan.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan maidon kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon rouhittu suklaa.
Jaa taikina paperilla vuorattuihin muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla 225 asteen lämmössä 12-15 minuuttia.

Anna muffinien jäähtyä.


Kuorrute (mokkakreemi)
125 g   margariinia
1 tl   vanilliinisokeria
30 g   tummaa kaakaojauhetta (=0,5 dl)
220 g   tomusokeria
1 rkl   kylmää vahvaa kahvia


Pehmennä margariini sähkövatkaimella notkeaksi. Sekoita kaakaojauhe ja tomusokeri  keskenään ja lisää siivilän läpi vähän kerrassaan margariinin joukkoon koko ajan sekoittaen.
Lisää lopuksi kahvi ja sekoita tasaiseksi.

Lusikoi kuorrute pursotinpussiin ja tee isolla tähtityllalla spiraalimuotoisia kuvioita muffinien pinnalle.

Ripottele päälle nonparelleja tai koristele marsipaani-/sokerimassakoristeilla.