Suklaa-vanilja juustokakku brownies-pohjalla


Kesä on jo melkein täällä, ja sen kunniaksi on hyvä kestitä itseään (ja miksei vaikka grillivieraita) suussa sulavalla juustokakulla.

Tämä kakku on melko helppo toteuttaa, vaikka vaatiikin monta kulhoa (ja mielellään monta vispilääkin), ja maku on täysin konditoria-tasoinen :)

Suklaamoussekerros on alun perin Fazerin suklaa-tuorejuustokakun ohjeesta muokattu, ja nyt ensimmäistä kertaa yhdistin siihen brownies-pohjan, mikä sopiikin tämän kanssa omasta mielestäni jopa paremmin kuin keksipohja. Kokeilkaa vaikka itse!


Suklaa-vanilja juustokakku brownies-pohjalla (ø25cm vuokaan)
140 g   margariinia
250 g   sokeria
0,5 tl   vanilliinisokeria
65 g   tummaa kaakaojauhetta
2   kananmunaa
65 g   vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta


Mittaa margariini, sokerit ja kaakaojauhe kuumuutta kestävään kulhoon, ja sulata vesihauteella (tai mikrossa) vähän väliä sekoittaen, kunnes aineet ovat sulaneet ja seos tuntuu sormella koskettaen kuumalta. Anna jäähtyä hieman.

Lisää jäähtyneeseen seokseen kananmunat raivoisasti (tätä sanaa käytettiin alkuperäisessäkin reseptissä : ) ) sekoittaen. Lisää vehnäjauhot ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Vatkaa ”raivoisasti” vielä noin 40 kierrosta, ja kaada taikina sitten foliolla vuorattuun vuokaan.

Paista n. 160°C uunin alaosassa 20-25 minuuttia. Browniet ovat valmiita, kun levyyn pistettyyn hammastikkuun ei juurikaan enää tartu taikinaa.

Anna jäähtyä ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi.



Täyte 1:
3   liivatelehteä
1 rkl   vettä
290 g   maitosuklaata
240 g   mascarpone-juustoa
0,7 dl   sokeria
1 tl   vanilliinisokeria
2   kananmunaa
2 dl   kuohukermaa


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja sulata 230g suklaata varovasti mikrossa. Rouhi loput 60g.

Vatkaa kuohukerma vanilliinisokerin kanssa vaahdoksi. Erottele kananmunien keltuaiset ja sekoita ne mascarponen ja hieman jäähtyneen suklaasulan kanssa. Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi.

Purista pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Sekoita liivateseos mascarpone-suklaa-seokseen, lisää joukkoon rouhittu suklaa sekä kerma- ja valkuaisvaahto varovasti käännellen .

Levitä seos täysin jäähtyneen brownies-pohjan päälle ja laita jääkaappiin sillä välin kun teet toisen täytekerroksen.


Täyte 2:
4   liivatelehteä
1 rkl   vettä
1   vaniljatanko
250 g   mascarpone-juustoa
0,5 dl   sokeria
1 tl   vanilliinisokeria
2   kananmunaa
2 dl   kuohukermaa


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kuohukerma vanilliinisokerin kanssa vaahdoksi. Erottele kananmunien valkuaiset, ja vatkaa ne sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Keltuaisia ei tässä täytteessä tarvita. Halkaise vaniljatanko, ja raaputa siitä siemenet mascarponen joukkoon.

Purista pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Sekoita liivateseos mascarpone-vanilja-seokseen, ja lisää joukkoon kerma- sekä valkuaisvaahto varovasti käännellen .

Levitä seos ensimmäisen täytekerroksen päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti, tai mielellään yön yli.


Koristele haluamallasi tavalla ja nauti hyvässä seurassa!