Tiikerikakku


Vanha kunnon tiikerikakku maistuu aina. Se on myöskin yksi ensimmäisiä leivonnaisia, minkä pienenä opin tekemään itse.

Tämä tiikerikakku päätyi työkavereille syntymäpäiväni sekä talviloman alkamisen kunniaksi.


Tiikerikakku
250 g   margariinia (täysin maidottomaan versioon käytä maidotonta margariinia) 
2,5 dl   sokeria
1 tl   vanilliinisokeria
4   kananmunaa
250 g   vehnäjauhoja
1,5 tl   leivinjauhetta
2 rkl   tummaa kaakaojauhetta
1 dl   appelsiinimehua


Vatkaa pehmitetty rasva, sokeri ja vanilliinisokeri vaahdoksi. Lisää yksi kananmuna kerrallaan.

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Lisää 0,5dl appelsiinimehua tai maitoa ja sekoita taikina tasaiseksi.

Ota muutama lusikallinen taikinaa toiseen kulhoon ja lisää kaakaojauhe sekä loput nesteestä.

Kaada voideltuun ja leivitettyyn vuokaan puolet vaaleasta taikinasta, lisää tumma taikina ja sen päälle loput vaaleasta taikinasta. Sekoita tumma taikina vaaleaaseen ja tasoita kakun pinta vetämällä taikinan keskelle vako.

Paista 175 asteisen uunin alaosassa 50-60 minuuttia. Anna jähtyä hieman ennen kumoamista.