Suklaa-browniet


Tänään kestitin lähimmät sukulaiseni viime perjantaisen syntymäpäiväni kunniaksi. Kun jo perjantaina kysyin veljentytöltäni millaista herkkua minun pitäisi juhlissani tarjota, tuli vastaukseksi: ”jätskiä ja kakkua ja karkkia. Eli jätskiä missä on kakunmuruja ja karkkeja”. Selvähän se.

Jonkin aikaa mietin millainen kakkumuru sopisi jäätelön kanssa parhaiten, ja päädyin suklaa brownieseihin. Kun sitten googlettelin parasta suklaa-brownies -reseptiä (hakusanoilla ”best ever chocolate brownies recipe”), tuntui suurin osa hakutuloksista päätyvän tähän samaan reseptiin. Kokeiltavahan se sitten oli, ja kyllähän tämä varsinkin juuri jäätelön kanssa maistui hyvältä. Tosin varsinaisia brownieseja en ennen ole tehnyt, joten vertailukohdetta minulla ei ollut…

Alkuperäiseen ohjeeseen kuului suolaton voi lisäsuolalla, mutta käytin tässäkin margariinia, koska sitä minulta sattui löytymään


Suklaa brownies (20x20cm vuoka)
140 g   margariinia
250 g   sokeria
0,5 tl   vanilliinisokeria
65 g   tummaa kaakaojauhetta
2   kananmunaa
65 g   vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta


Mittaa margariini, sokerit ja kaakaojauhe kuumuutta kestävään kulhoon, ja sulata vesihauteella (tai mikrossa) vähän väliä sekoittaen, kunnes aineet ovat sulaneet ja seos tuntuu sormella koskettaen kuumalta. Anna jäähtyä hieman.

Lisää jäähtyneeseen seokseen kananmunat raivoisasti (tätä sanaa käytettiin alkuperäisessäkin reseptissä : ) ) sekoittaen. Lisää vehnäjauhot ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Vatkaa ”raivoisasti” vielä noin 40 kierrosta, ja kaada taikina sitten foliolla vuorattuun vuokaan.

Paista n. 160°C uunin alaosassa 20-25 minuuttia. Browniet ovat valmiita, kun levyyn pistettyyn hammastikkuun ei juurikaan enää tartu taikinaa.

Anna jäähtyä ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi.


Tarjoile sellaisenaan tai veljentyttöni tyyliin: murustettuna jäätelön ja karkkien kanssa : )