Wienernougat -kakku

Kuten viikonloppuna tuli jo mainittua, joulu on ehdottomasti kuivakakkujen aikaa! Niinpä yritän ehtiä lisäämään tännekin niin monta eri kuivakakkuversiota kuin ehdin vielä ennen joulua tehdä. Tämä Wienernougat-kakku tuli äitini nimipäivän kunniaksi.


Wienernougat-kakku
250 g   margariinia
2,5 dl   sokeria
4   kananmunaa
1 tl   vanilliinisokeria
1,5 tl   leivinjauhetta
250 g   vehnäjauhoja
2 rkl   tummaa kaakaojauhetta
1 dl   maitoa
150 g   Wienernougat crush


Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää yksi kananmuna kerrallaan välillä huolellisesti sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maidon kanssa taikinaan. Lisää lopuksi Wienernougat crush (ei haittaa jos lisäsit ne jo jauhojen kanssa) ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun torvivuokaan, tasoita pinta ja paista 175°C uunin keskitasolla 50-60 minuuttia. Kakku on kypsä, kun siihen pistettyyn grillitikkuun ei enää tartu taikinaa. Kumoa lautaselle ja anna jäähtyä.

Kuivakakut ovat parhaimmillaan seuraavina päivinä, jos ne eivät sitä ennen katoa parempiin suihin.