
Puolukkakakku
80 g | margariinia (laktoositon tai tavallinen) | |
4,5 dl | vehnäjauhoja | |
3 dl | sokeria | |
2 tl | inkivääriä | |
2 tl | kanelia | |
1 tl | mausteneilikkaa | |
2 tl | ruokasoodaa | |
1,5 dl | puolukkasosetta | |
3 dl | maitoa (laktoositon tai tavallinen) |
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata margariini ja lisää kuivien aineiden joukkoon puolukkasurvoksen sekä maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan, ja paista 175°C uunin keskiosassa 50-60 minuuttia. Kakku on kypsä, kun siihen pistettyyn grillitikkuun ei enää tartu taikinaa. Kumoa lautaselle ja anna jäähtyä.
Kuvan kakut on koristeltu sokerimassasta tehdyillä puolukoilla.