Puolukkakakku

Tätä netistä löytynyttä puolukkakakun reseptiä kokeilin jo viime jouluna (itse asiassa kuvakin on jo vuoden vanha), ja se oli suuri hitti tuttavien keskuudessa. Resepti on erittäin helppo ja hyvä vaihtoehto joulupöytään tai lahjaksi.


Puolukkakakku
80 g   margariinia (laktoositon tai tavallinen)
4,5 dl   vehnäjauhoja
3 dl   sokeria
2 tl   inkivääriä
2 tl   kanelia
1 tl   mausteneilikkaa
2 tl   ruokasoodaa
1,5 dl   puolukkasosetta
3 dl   maitoa (laktoositon tai tavallinen)


Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata margariini ja lisää kuivien aineiden joukkoon puolukkasurvoksen sekä maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan, ja paista 175°C uunin keskiosassa 50-60 minuuttia. Kakku on kypsä, kun siihen pistettyyn grillitikkuun ei enää tartu taikinaa. Kumoa lautaselle ja anna jäähtyä.


Kuvan kakut on koristeltu sokerimassasta tehdyillä puolukoilla.