New York mustikkajuustokakku

Sain tälle viikonlopulle tilauksen New York mustikkajuustokakusta, ja pitihän sitä testata itsekin ensin. Ja mikäpä parempi ajankohta kuin itsenäisyyspäivän juhlaillallinen :)

New York mustikkajuustokakku:


Pohja (ø24cm):
300 g   digestive-keksejä (tai gluteenittomia keksejä)
150 g   margariinia

Täyte:
600 g   maustamatonta tuorejuustoa
300 g   maitorahkaa
1 dl   sokeria
1 dl   maissitärkkelystä
2 tl   vanilliinisokeria
3   kananmunaa
1 dl   kuohukermaa
200 g   valkosuklaata
1,5 dl   mustikoita


Murskaa keksit ja sekoita sulatettu margariini keksinmurujen joukkoon. Painele muruseos leivinpaperilla pingoitetun irtopohjavuoan pohjalle ja paista 175°C uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka tasaiseksi. Sekoita joukkoon sokeri, maissitärkkelys ja vanilliinisokeri. Lisää kananmunat yksitellen juustoseokseen samalla sekoittaen. Lisää kuohukerma ja sekoita tasaiseksi.

Sulata valkosuklaa ja sekoita sekin täytteeseen. Levitä täyte keksimurupohjan päälle, ja lisää mustikat. Paista juustokakkua uunin keskiosassa noin 40 minuuttia (jos kakun pinta ruskistuu liian aikaisin, peitä se foliolla). Peitä foliolla ja anna olla jälkilämmöllä vielä noin 30 minuuttia. Tarjoa jääkaappikylmänä.