Kuningatar-kuivakakku


Joulu on kuivakakkujen aikaa, ja koska kaapissani jo jonkin aikaa olleet kuningatar-Piltit lähentelivät parasta ennen -päiväänsä, päätin kokeilla miten ne toimisivat kuivakakussa. Kuivakakkuja on helppo soveltaa, ja niinpä tämäkin resepti syntyi näin kokeilemalla:


Kuningatar-kuivakakku
200 g   margariinia (täysin maidottomaan versioon käytä maidotonta margariinia)
2 dl   sokeria
3   kananmunaa
2 tl   vanilliinisokeria
2 tl   leivinjauhetta
4 dl   vehnäjauhoja
3 dl   kuningatarsosetta


Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen samalla hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita nekin taikinaan. Lisää lopuksi kuningatarsose ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun torvivuokaan ja paista 175°C lämmössä noin 50-60 minuuttia. Kakku on kypsä kun siihen työnnettyyn grillitikkuun ei enää tartu taikinaa.

Kumoa lautaselle ja anna jäähtyä. Kuivakakut ovat parhaimmillaan muutaman päivän vanhoina (jos kestävät sinne asti!)