Vauvan ensimmäinen täytekakku

Tämä kakku on kaikessa yksinkertaisuudessaan suunniteltu ja toteutettu asiakkaan toiveiden mukaisesti. Tarkoituksena oli nimittäin tehdä 1-vuotiaan syntymäpäiväkakku, mitä synttärisankari itsekin voisi syödä – kakusta piti siis saada vauvalle sopiva, mahdollisimman vähäsokerinen.



Alla vielä resepti tähän ø15cm kakkuun:


POHJA:
0,5 dl   vehnäjauhoja
0,5 dl   perunajauhoja
1 tl   leivinjauhetta
0,5 dl   sokeria
2   kananmunaa


Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi muna-sokeri -vaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.



TÄYTE:
2   banaania
1,3 dl   kuohukermaa
60 g   maitorahkaa
2   liivatelehteä
1 rkl   vettä


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. (Voit halutessasi jättää liivatteenkin pois ja lisätä tarvittaessa rahkan määrää). Soseuta toinen banaani ja sekoita sose rahkan joukkoon (jos lisäät banaanisoseeseen hiukan sitruunamehua, ei se tummu niin herkästi). Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi, ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Lisää liivate rahkaseokseen. Sekoita lopuksi vielä kermavaahto varovasti käännellen mukaan täytteeseen.

Leikkaa kakkupohja kolmeksi levyksi. Soseuta toinen banaani (myös sitruunamehun kanssa). Aseta ensimmäinen kakkulevy haluamasi tarjoiluastian päälle, ja kokoa kakku irtopohjavuoan reunaa apuna käyttäen (näin täytteet eivät valu kakun sisältä pois kakkua koottaessa). Kostuta kakkupohja esim. maidolla, ja levitä pohjan päälle ensin puolet banaanisoseesta ja sitten puolet täytteestä. Lisää toinen kakkulevy ja toista. Kostuta vielä päällimmäinen kakkulevy, irrota irtopohjavuoan reuna varovasti ja päällystä kakku tuorekelmulla. Laita irtopohjavuoan reuna (pestynä) takaisin kelmutetun kakun ympärille ja anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti, tai jopa seuraavaan päivään.



KUORRUTUS:
0,5 prk   Piltti banaaniherkkua
1,5 dl   kuohukermaa
60 g   maitorahkaa (ei pakollinen)


Kun kakku on vetäytynyt, vatkaa kerma (ja rahka) jämäkäksi vaahdoksi. Pursota kakun yläreunaan ohut rengas kermasta, ja levitä sose sen sisäpuolelle. (Kermarengas pitää soseen siististi kakun päällä ja estää sitä valumasta)

Pursota loput kermasta haluamallasi tavalla kakun reunoille ja tarjoile.