Tiramisu

Tämän reseptikokeilun tulos pääsi uutuutena myös täytekakkumakujen listalle.

Italialaista alkuperää oleva tiramisu on täyteläisen kermainen ja erinomainen myös jälkiruokana makean ja kahvin ystäville.


TIRAMISU:


Kääretorttupohja:
4   kananmunaa
1,5 dl   sokeria
1 dl   vehnäjauhoja (gluteenittoman kakun saa korvaamalla myös vehnäjauhot perunajauhoilla)
1 dl   perunajauhoja
1,5 tl   leivinjauhetta

Täyte:
6   kananmunan keltuaista
1,2 dl   sokeria
250 g   mascarponea (laktoositon tai tavallinen)
4 dl   kuohukermaa (laktoositon tai tavallinen)
1 tl   vanilliinisokeria

Kostutukseen: kylmää kahvia
Lisäksi: tummaa kaakaojauhetta


Kääretorttupohjaa varten vatkaa kananmunat sekä sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot sekä leivinjauhe keskenään ja siivilöi kananmunavaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 200°C uunissa 6-8 minuuttia. Varo ettei pohja pala!

Kumoa uunista tullut kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.


Sekoita keltuaiset ja sokeri lasikulhossa vesihauteessa kiehuvan veden päällä. Vähennä vesihauteen lämpötilaa ja kypsennä keltuaisia noin 10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Ota pois lämmöltä ja vatkaa keltuaisia kunnes saat paksun ja vaalean keltaisen seoksen.

Lisää keltuaisten joukkoon mascarpone ja sekoita tasaiseksi.

Vatkaa kerma erillisessä astiassa ja lisää keltuais-mascarponen joukkoon varovasti käännellen.


Leikkaa kääretorttupohja kahtia ja kostuta toinen puoli kahvilla. Levitä pohjalle puolet täytteestä ja lisää toinen puoli kääretorttupohjasta, kostuta, ja levitä loput täytteestä. Anna vetäytyä jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli.


Ennen tarjoilua siivilöi pintaan kaakaojauhetta.