Suklaakulhoista tarjoiltu maitosuklaamousse

Tänään juhlittiin isäni syntymäpäivää, ja halusin sitä varten kokeilla jossain internetin ihmeellisessä maailmassa vastaantullutta ideaa suklaasta tehdyistä kupeista. Suklaasta tehdyt kulhot olivatkin erityisen hauska idea varsinkin veljeni lasten mielestä, jotka innoissaan söivät ”mummun uudet kulhot”.

Olen temperoinut suklaata lähes koko viikon, ja näitäkin tuli harjoiteltua useampi erä. Nyt kun kaikki suunnitellut suklaatyöt on saatu tältä viikolta tehtyä, tuntuu siltä että taidan pitää pienen tauon suklaan käsittelystä kokonaan. Keskityn siis jonkin aikaa vain sen syömiseen ;)

Liitin juttuun mukaan vaihekuvat suklaakuppien tekemiseen, mutta näitä varten suklaan tulee siis olla oikein temperoitua, muuten näiden tekeminen ei onnistu.


Maitosuklaamousse: (n. 8 annosta)
200 g   maitosuklaata
200 g   mascarponea
0,5 dl   sokeria
2   kananmunaa
1 tl   vanilliinisokeria
2 dl   kuohukermaa


Sulata suklaa varovasti mikrossa ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa kerma vanilliinisokerin kanssa vaahdoksi. Erottele kananmunat, ja vatkaa valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset mascarponen ja hieman jäähtyneen suklaasulan kanssa tasaiseksi. Lisää varovasti käännellen joukkoon kerma- ja valkuaisvaahdot. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.



Suklaakulhot:


Tarvitset:
Kestäviä ilmapalloja (Huom! Vesi-ilmapallot eivät tähän tarkoitukseen sovi!)
Suklaata



Puhalla palloista sopivan kokoisia. Voit käyttää apuna mittaa tai puhaltaa pallot sopivan kokoisessa kulhossa niin täyteen, että pallo juuri ja juuri koskettaa kulhon reunoja.


Kasta pallot temperoituun suklaaseen

Aseta pallot leivinpaperille ja anna jäähtyä

Kun suklaa on kovettunut, tyhjennä pallot hitaasti leikkaamalla solmun viereen pieni viilto

Irrota ilmapallo suklaasta varovasti. Huom! Tämä vaihe ei onnistu jos suklaa ei ole oikein temperoitu tai pallot eivät ole tarpeeksi kestäviä!