Suklaajoutsenet

Tänään oli serkkuni häät, ja olin jo kutsun tullessa päättänyt tehdä häälahjaksi samanlaiset suklaajoutsenet kuin aiemmin kesällä toiselle serkulleni.

Vaikka aloitin joutsenten teon jo alkuviikosta, kävi jo lähellä etten olisi saanutkaan sitä tehdyksi. Suklaa ei nimittäin temperoitunutkaan samalla tavalla kuin viimeksi, vaan joutsenista vasta kolmas ja neljäs läpäisi laadunvalvontani. Tästä syystä koristeen tumman suklaalammen teon ehdin aloittaa vasta eilen, ja siinä vaiheessa en vielä osannut pelätä ettenkö ehtisi sitä tehdä. Tumma suklaahan kun oli viimeksikin huomattavasti helpompi temperoida.

Aivan kerrasta ei sekään tosin sitten onnistunut, ja jouduin vielä eilen illalla lähteä lähikaupasta hakemaan lisää suklaata. Kolmas kerta toden sanoo, ajattelin, kun vielä puolilta öin seisoin keittiön lieden ääressä temperoimassa. Ei sanonut, sillä samaan aikaan toisaalla kuivattamani pyykit ilmeisesti nostivat asunnin ilman kosteutta sen verran, että aamulla tuo kolmaskin versio oli samea ja laikukas. Tässä vaiheessa aloin jo miettiä varasuunnitelmaa laittaa pelkät joutsenet pahvilammelle uiskentelemaan, mutta sinnikkäästi ajattelin yrittää vielä kerran. Tällä kertaa sinnikkyyteni palkittiin, ja sain kuin sainkin suklaan onnistuneesti temperoitua.

Kaikessa kiireessä tosin unohdin ottaa kuvat koristeesta ennen sen paketointia, joten koitin saada jonkinlaiset otokset sellofaanin läpi.

Ensi kerralla taidan aloittaa lahjan teon jo heti kutsun saadessani…