Juhlakuun avajaisia on nyt juhlittu oikein olan takaa, ja päätin juhlistaa sitä vielä kerran ”oikeiden töiden” työpaikalla. Samalla tuli kokeiltua täysin uutta reseptiä (ja siis tarkoitan nyt kirjaimellisesti täysin uutta – kehitin sen nimittäin aiemmin tänään muita reseptejä muokkaillen).
Tarkkasilmäinen voi huomata, mihin kuppikakkujen väritys viittaa… :)
Mustikka-kuppikakut: (12 kpl)
Vatkaa rasva sekä sokeri vaahdoksi. Lisää yksi kananmuna kerrallaan taikinaan samalla sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen crème fraîchen ja maidon kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja lisää mustikat käännellen taikinaan.
Lusikoi tai pursota taikina paperilla vuorattuihin muffinivuokiin ja paista 200°C uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
Valkosuklaakuorrutus
Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä hieman.
Sekoita margariini ja mascarpone tomusokerin kanssa tasaiseksi, ja lisää mustikkamehu. Sekoita joukkoon hieman jäähtynyt valkosuklaa.
Tarkkasilmäinen voi huomata, mihin kuppikakkujen väritys viittaa… :)
Mustikka-kuppikakut: (12 kpl)
4 dl | vehnäjauhoja | |
0,25 tl | ruokasoodaa | |
1 tl | leivinjauhetta | |
120 g | margariinia | |
1,7 dl | sokeria | |
2 | kananmunaa | |
1 tl | vanilliinisokeria | |
100 g | crème fraîche:ä | |
0,5 dl | maitoa | |
2,5 dl | mustikoita |
Vatkaa rasva sekä sokeri vaahdoksi. Lisää yksi kananmuna kerrallaan taikinaan samalla sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen crème fraîchen ja maidon kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja lisää mustikat käännellen taikinaan.
Lusikoi tai pursota taikina paperilla vuorattuihin muffinivuokiin ja paista 200°C uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
Valkosuklaakuorrutus
35 g | margariinia | |
45 g | mascarponea | |
0,75 rkl | tomusokeria | |
85 g | valkosuklaata | |
0,5 rkl | mustikkamehua (väriksi) |
Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä hieman.
Sekoita margariini ja mascarpone tomusokerin kanssa tasaiseksi, ja lisää mustikkamehu. Sekoita joukkoon hieman jäähtynyt valkosuklaa.